1 februari 2013

zondag 25 november 2007

satelliet

De meeste gezinnen in Nederland hebben een kabelaansluiting, betalen het abonnementsgeld en zijn tevreden over aanbod en kwaliteit van de zenders.
Niet omdat de aangeboden kwaliteit goed is.
Niet omdat het aanbod zo goed is.
Niet omdat de prijs laag is.
Maar domweg omdat de kabel al in huis ligt en men niet beter weet.
Het aanbrengen van een kabelTV aansluiting is in Nederland bij nieuwbouw zelfs verplicht. Dit geeft de kabelmaatschappijen een oneerlijk concurrentievoordeel ten opzichte van andere aanbieders. Met een schotelantenne ben je niet alleen in staat om heel erg veel meer zenders (gratis!) te ontvangen, maar kun je bijvoorbeeld ook heel andere nieuwsbronnen raadplegen.

In Frankrijk bestaat kabeltelevisie alleen in de grote steden, daarbuiten zijn de Fransen voornamelijk aangewezen op een buitenantenne of schotel. De belangrijkste Franse zenders zijn al vele jaren per satelliet analoog en gratis te ontvangen in heel Europa. Dergelijke analoge schotelsetjes zijn al te koop voor zo'n 30 Euro. Zelfs de aanschaf van alleen een losse buitenantenne is al duurder, vandaar de grote verspreiding van schotelantennes op het Franse platteland.

Ook in Nederland kan een schotelantenne grote voordelen bieden.
Wil je bijvoorbeeld vandaag de voetbalwedstrijd Groningen tegen Feyenoord zien, dan kun je daar een duur abonnement voor afsluiten bij Tele2.


Of je neemt geen abonnement, maar je richt je schotel op de Nilesat satelliet. Dan kun je zelfs live zappen tussen


Groningen-Feyenoord

en

Ajax-Vitesse
Beide wedstrijden worden rechtstreeks en ongecodeerd uitgezonden door Aljazeera sport.















Wordt er een Space Shutttle in Florida gelanceerd, dan is alles live te volgen op NASA TV
Het zijn maar een paar willekeurige voorbeelden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten