In een normaal huishouden is de grootste pan meestal een soeppan van 10 liter, maar daarmee ga je geen 12 kilo bieten koken. Een pan van 30 liter voldoet beter:
Na ervaring en testen gebruik ik het volgende recept:
-45 minuten koken in weinig water.(3 liter)
-koud water toevoegen om te 'blussen' óf 30 minuten koken en laten afkoelen. (nacht)
-5 liter water met 25 gram zout aan de kook brengen en af laten koelen. (opgietvloeistof)
-21 weckpotten+deksels van 1/2 liter schoonmaken (vaatwasser zo heet mogelijk)
-21 weckringen koken in water+azijn
- bieten pellen, afspoelen en in plakjes snijden.
- potten vullen, aanvullen met opgietvloeistof, sluiten en in de weckketel
- 2uur op 100 graden.
Naast zere voeten en een rode keuken krijg je dan het volgende resultaat:
woensdag 18 augustus 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten