1 februari 2013

woensdag 18 augustus 2010

Bietencampagne (II)

In een normaal huishouden is de grootste pan meestal een soeppan van 10 liter, maar daarmee ga je geen 12 kilo bieten koken. Een pan van 30 liter voldoet beter:


Na ervaring en testen gebruik ik het volgende recept:
-45 minuten koken in weinig water.(3 liter)
-koud water toevoegen om te 'blussen' óf 30 minuten koken en laten afkoelen. (nacht)
-5 liter water met 25 gram zout aan de kook brengen en af laten koelen. (opgietvloeistof)
-21 weckpotten+deksels van 1/2 liter schoonmaken (vaatwasser zo heet mogelijk)
-21 weckringen koken in water+azijn
- bieten pellen, afspoelen en in plakjes snijden.
- potten vullen, aanvullen met opgietvloeistof, sluiten en in de weckketel
- 2uur op 100 graden.

Naast zere voeten en een rode keuken krijg je dan het volgende resultaat:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten