1 februari 2013

dinsdag 14 juni 2011

Eenmaal opgehangen werkt de nieuwe zwarte schotel voorbeeldig. Deze schotel is slechts 53 cm hoog en 67 cm breed en daarmee een stuk kleiner dan de meeste  'gewone ' schotels. De signaalsterkte is echter beter dan die van de m'n oude schotel. Deze Wavefrontier T55 schotel met dubbele reflector heeft als grootste voordeel dat er maar liefst 40 graden mag zitten tussen de meest oostelijke satelliet en de meest westelijke zonder dat het ontvangen signaal minder wordt.

Met deze 'toroidal' schotel kan ik daardoor met gemak zowel de gratis Franse zenders op 5 graden west als de gratis Britse zenders op 28 graden oost ontvangen zonder de schotel te bewegen. Daartussen is er voldoende ruimte voor het plaatsen van de LNB's voor ontvangst van de Nederlandse zenders van de Astra1 en Astra3 satellieten op resp. 19 en 23 graden oost. Aangezien er 5 houders worden meegeleverd heb ik ook Hotbird opgenomen. 

Deze schotel is in Nederland al te koop voor € 55,- , inclusief de gecombineerde wand/ vloer beugel.
In Frankrijk is de schotel helaas slecht verkrijgbaar en duur. Vaak ligt de vraagprijs boven de € 80,- en kost de beugel € 20,- extra. Op laten sturen vanuit Nederland of Duitsland is goedkoper.

Nu alleen nog even de afdruk van de oude beugel wit verven.

2 opmerkingen:

  1. Nou Jan, hartstikke goed hoor...maar ik heb er geen jota van begrepen, tja blond hè!!!
    Ik wens jullie heel veel mooier kijkplezier!!1
    Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kort samengevat:
    veel zenders voor weinig, echt Hollands.;-)

    BeantwoordenVerwijderen