1 februari 2013

maandag 3 december 2007

Gieser Wildeman-van stekje tot pan

In oktober 2004 leek het een goed idee om alvast wat fruitboomjes aan te planten, tenslotte duurt het wel even voordat er ook geoogst kan worden. Hoewel we Frans eten zeer waarderen zijn er ook onderdelen van de Hollandse keuken die best lekker zijn, maar in Frankrijk weer volkomen onbekend. Zoals de stoofpeer. De beste stoofpeer is de Gieser Wildeman, dus die 'moest' ook aangeschaft worden. En waar koop je fruitbomen-op internet natuurlijk, waar anders...? http://www.fruittuin.com

De boompjes in doos.- Oktober 2004 - -Plantgat, 60x60x60 cm

2007: De bloesem in april worden peren in het najaar

December: de laatste peren. Schillen, halveren en klokhuis er uit.
Beetje water er bij en meer niet. Geen suiker, geen kleurstoffen o.i.dEn na 4 uur pruttelen: klaar. Foto is kleurecht en hoge resolutie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten