Na de bloemkool en de boerenkool is nu ook de rode kool aan de beurt. Hoewel de rode kool mag blijven staan totdat het flink gaat vriezen ( misschien wel nooit deze winter) is het handiger om ze te oogsten zodat de grond gespit kan worden voor het volgende seizoen. Alle 15 geplante kolen hebben het prima gedaan en zijn nu eetbaar.Op de achtergrond nog wat pompoenen, die komen later aan de beurt.
Uiteraard nu de vraag: "wat te doen met al deze kolen?". Koel en droog opslaan kan vrij goed, maar is onhandig. Dus kiezen we er voor om de kolen te wecken. Een goed recept ontbreekt echter in onze vele boeken over wecken, dus dat wordt experimenteren. Uiteindelijk vinden we "grootmoeders recept voor rode kool met appeltjes" het lekkerst. Het recept gaat uit van een kool van ca. 1 kilo. En inderdaad, de kolen blijken ongeveer 1 kilo per stuk te wegen, we zitten dus met maar liefst 15 kilo rode kool. Het recept vereist natuurlijk ook nog wat aanpassing aan het weckproces.
De kolen snijden, raspen, koken, appeltjes er bij en met z'n allen in de weckpan. Na 2 uur uit de pan, afkoelen, daarna labelen. (klik op foto voor vergroting)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hallo die Jan,
BeantwoordenVerwijderenLaat ik nou altijd mijn rode kool hakken met een mes, kwam nooit op het idee mijn "mandoline" te gebruiken!
Dat is nu wel gebeurd door de foto's van jou. Het is nu ook veel fijner, ook van smaak.
In Nederland kocht ik het altijd gesneden in zakjes. Dat heb ik hier in Frankrijk nog niet in de supermarkten gezien. gr., Betty