
En dan?
Klaar!
De prefectuur kan ter plekke een carte grise meegeven, de sous prefectuur stuurt het spul op en dan krijg je binnen twee weken het Franse kentekenbewijs per post.Het kentekenbewijs is niet gratis, maar een tarief afhankelijk van de milieuvervuiling van de auto. (fiscaal vermogen)
Met de carte grise naar ons verzekeringskantoor. De no claim werd zonder meer gehonoreerd en de auto wordt ter plekke verzekerd. Het bewijsje dien je op de voorrruit te plakken en wordt ook ter plekke gemaakt. De maximale no claim is in Frankrijk 50%, tegen 75% in Nederland. Tóch bleek de verzekering slechts de helft te kosten van wat we in Nederland betaalden en de dekking is véél ruimer. De Franse verzekering dekt meteen ook pechhulp, vandaar dat er geen Franse variant bestaat van de Nederlandse wegenwacht. Nu de verzekering geregeld is kun je bij een willekeurige garage de kentekenplaten laten maken en op de auto laten potnagelen. (potnagelen is in Frankrijk verplicht)
Voilá, binnen 1 dag staat de auto op Frans kenteken.De prefectuur geeft de invoer van de auto door aan de Nederlandse RDW en dus stopt de betaling van de wegenbelasting in Nederland.
Frankrijk kent geen wegenbelasting.