1 februari 2013

maandag 2 oktober 2006

Najaar 2006

Ons huis in Nederland hebben we in juni verkocht, begin september verhuizen we.
Een professioneel bedrijf (UTS Nijmegen) waar we erg tevreden over zijn.
Zo'n wagen van 18 meter maakt in een Nederlandse woonwijk behoorlijk indruk. Wat een zee van ruimte. De straat wordt vrijwel geheel in beslag genomen door zo'n gigant.
In Frankrijk is diezelfde wagen toch minder indrukwekkend, domweg omdat er hier veel meer ruimte is. Het is erg warm, een graad of 35, maar de verhuizers werken hard door. "De lége dozen wél goed opvouwen hè mevrouw..." Als de keuken vol staat met dozen komt een grapjas natuurlijk met de vraag waar de overige 30 dozen met het opschrift "keuken" naar toe moeten...


Eind september zijn we weer in Nederland.
De laatste rommel opruimen, afscheid nemen van vrienden, familie, kennisen, collega's en ex-collega's. Een drukke tijd.
Op 2 oktober de overdracht. De laatste spullen in de auto gepropt (achterklep dicht, blijven de deuren zitten?) naar de notaris en daarna meteen door naar Frankrijk.
"Ehh de notaris, natuurlijk weten wij waar die zit, we zien jullie daar" Alleen, hij blijkt verhuisd. Gelukkig vinden we snel z'n nieuwe adres en komen hijgend, maar lachend binnenrollen.

We vertrekken pas om 12:00 uur naar Frankrijk. Een rit van ongeveer 9 uur, afhankelijk van de drukte in Parijs. In deze planning zullen we daar nét voor de avondspits aankomen.
In oktober is het natuurlijk al donker vanaf halfacht, dus het laatste stuk zal over de bijzonder donkere Franse binnenwegen gaan. De weergoden hebben dat ook door, dus vooral het laatste stuk komen er ook nog bakken met regen naar beneden. Het zicht is slecht, ik heb er de mistlampen vóór bij nodig om tussen de witte lijnen te blijven. Maar het gaat goed en om 21:00 uur zijn we op Les Lilas, keurig op schema. De elektriciteit is gelukkig niet uitgevallen, dus de vissen in het aquarium vermaken zich best. Ook is de telefoonlijn niet kapot, dus wat kan ons gebeuren..
Tevreden gaan we naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten